Varga Jennifer / 24.hu
Belföld

Szijjártó Péter útitársa helyettes államtitkár lett

Az energiaellátás biztonságáért felel szerdától.

Lemondott Zombori Dóra. A Külgazdasági és Külügyminisztérium energiaellátás biztonságáért felelős helyettes államtitkárának megbízatása június 6-i hatállyal megszűnt, de Orbán Viktor – a Magyar Közlönyben megjelent határozata szerint – már meg is találta a megfelelő utódot.

A kormányfő – Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára – Marosvári Csabát nevezte ki új helyettes államtitkárrá június 7-i hatállyal. Zombori Dóra korábban ideiglenes ügyvivő volt a washingtoni magyar nagykövetségen, majd nemzetközi energetikai, klímaügyi kapcsolatokért felelős miniszteri biztos lett.

Marosvári Csabáról egyelőre keveset tudni. Az ő önéletrajza még nem került fel a minisztérium honlapjára. Az Átlátszó korábban ugyanakkor azt írta, ő is egyike volt azoknak, akikkel együtt tavaly februárban 5,5 millió forintos fedélzeti számlát (étel-ital) produkált Szijjártó Péter miniszter a Kairó-Manáma repülőúton.

A 49 fős üzleti delegáció tagjaként akkor Marosvári Csaba azt az orosz gázbeszerzést intéző, állami tulajdonú MVM CEEnergy Zrt.-t képviselte, amelynek honlapja szerint tavaly októbertől felügyelőbizottsági tagja Zombori Dóra.

Kapcsolódó

Ajánlott videó