Belföld

Veszélyes idő, riasztás, térképen a veszélyjelzések

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Az érintett területeken villámlás, jégeső, viharos szél lehet. Felhőszakadásra is figyelmeztetnek.

Kedden főleg a keleti területeken zártabb maradhat a felhőzet, amely nyugat felé haladva szakadozik, gomolyosodik. Szűrt napsütés főleg a nyugati tájakon valószínű. Többfelé lehet eső, zápor, zivatar, de lesznek körzetek, amelyek szárazon maradnak. A szél az ország keleti felén megélénkül, zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. A hőmérséklet általában 20-25 fok között alakul, késő estére 17 fok köré hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több veszélyjelzést is kiadott. Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés él a zivatarok veszélye miatt az egész országra, illetve a felhőszakadás miatt az ország nagy részére.

Elsőfokú riasztást is kiadtak a zivatarveszély miatt. Az érintett területeken jégeső eshet, károkat okozhat az erős szél, de az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti.

A riasztások által érintett járásokat egy folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Azt írták, hogy a zivataroknál helyenként rövid idő alatt 20-50 milliméter csapadék is eshet, szélerősödés, néhol kisebb méretű jég várható.

A következő napokban is hasonló marad az idő, az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint péntekig a zivatarok veszélyes miatt sárga marad az ország,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik