Belföld europoli

Csak a magyarok 55 százaléka gondolja azt, hogy jó irányba mennek a dolgok

Egy év van hátra az európai parlamenti választásokig, és az Eurobarometer közölte az ilyenkor szokásos felmérését.

A felmérésből kiderül például, hogy Ukrajna megsegítése az az uniós lépés, amivel a legelégedettebbek az európai állampolgárok, 69 százaléka támogatta. Magyarországon az embere 64 százaléka gondolkodott erről pozitívan. A jogállamisággal és a demokratikus jogok védelmével kapcsolatos lépésekről csak 64 és 54 százalék gondolkodott pozitívan. Itt viszont Magyarország volt kiemelkedő, nálunk 66 és 59 százalék támogatta az ügyeket.

Magyarországon az emberek 47 százaléka érezte úgy, hogy romlott az életszínvonala. 40 százalék egyelőre nem érzi a visszaesést, de arra számít, hogy be fog következni. A magyarok 64 százaléka elégedetlen a nemzeti, 54 százaléka az uniós válságkezeléssel. Nálunk az emberek 55 százaléka gondolja azt, hogy jó irányba mennek a dolgok, 34 százalék pedig azt, hogy jelentősen rossz irányba.

Az európai átlag közérdeklődése nőtt az EP-választással kapcsolatban, de még mindig sokan nem tudják, hogy jövőre lesznek a választások, derül ki a jelentésből.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik