Belföld

Zivatar és felhőszakadás miatt több megyét érintő vészjelzést adtak ki

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

Mint írják, a nap első felében főként a nyugati és északi országrész fölött lesz több a felhőzet. Máshol kezdetben még inkább fátyolfelhős időre van kilátás, de napközben délnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet. Északkeleten lehet a legtöbb napsütés.

A záporos csapadékgócok kora délelőtt az Észak-Dunántúlról is levonulnak, de a vastagabb felhővel borított tájakon időszakos, gyenge eső ezt követően sem zárható ki. Kora estétől dél, délnyugat felől viszont már egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére többnyire 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, de néhol hűvösebb is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik