Belföld

Elítélték az olasz drukkert, aki széket dobott az EL-döntő bírójához a ferihegyi reptéren

Gyorsított eljárásban ítélte el a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság azt az olasz drukkert, aki rátámadt az Európa-liga labdarúgó döntő után a játékvezetőre a társaival a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az ítélet szerint az olasz férfi az Európa-liga döntő labdarúgó mérkőzésre érkezett Magyarországra és június elseje 19 óra 20 perc körül több honfitársával együtt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Sky Court galérián tartózkodott.

Ugyanekkor volt ott a családjával együtt a kupadöntő játékvezetője is, akit a környezetében lévő személyek közül többen felismertek, majd indulatosan számon kérték a meccsen történt bíráskodása miatt. Mivel a számonkérés során elszabadultak az indulatok, a játékvezetőt és családját a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság rendőrei menekítették ki a helyszínről.

A helyszínen maradt személyek között a heves szóváltás folytatódott, amelynek során a férfi vizet locsolt mások felé, egy ismeretlen felé pedig rúgó mozdulatot tett, majd elhajított egy széket. Az eldobott széket a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyik rendőre ütötte le a levegőben, hogy senki se sérüljön meg.

A konfliktus során személyi sérülés nem keletkezett. A terhelt kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása azonban  alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi elismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a beismerő nyilatkozatot elfogadta, ezért a perbeszédeket és az elkövető utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett: a férfi félmilliós pénzbüntetést kapott garázdaság miatt.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte terhelt együttműködését a hatóságokkal, a vád szerinti beismerést, súlyos betegségét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermekről gondoskodik. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

Kapcsolódó
Videón, ahogy valaki széket dob az EL-döntő játékvezetője felé a ferihegyi reptéren
Egy emberrel szemben indított eljárást a rendőrség. Közben olyan felvételek is előkerültek, hogyan jutottak be jegy nélküli szurkolók a Puskás Arénába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik