Belföld

Vadai Ágnes állami zombicégről kérdezte Orbán Viktort

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A K-Monitor nevezte így a 2021-es vadászati világkiállítást szervező céget, amelynél még tavaly is 26 ember dolgozott, összesen 450 millió forintért.

A K-Monitor Facebook-oldalán „NYITVA VAN AZ AGANCSKAPU!” címmel írt arról, hogy a 2021-es vadászati kiállítást szervező állami  projektcégnél (Egy a Természettel Nkft.) a céginfó szerint még 18-an dolgoznak.

A 2022-es beszámoló szerint ugyanakkor tavaly még 26 fős volt a létszám, a személyi költség meghaladta a 450 millió forintotA cégnek bő 900 millió forintja van bankbetétben, sok százmillió forintnyi olyan készterméke, áruja, amire a beszámoló szerint nem volt piaci igény. Raktárban maradtak a Kovács Zoltán-féle Nimród vadászújság régi példányai is, noha a kiadásra csak tavaly összesen 456 milliót költöttek. Azt nem tudni, mit terveznek a Rogán Antal tárcája által felügyelt céggel, de a 2017-es Vizes VB szervezőcégét is csak 2021-ben szüntették meg, írja a K-Monitor, amely ezeket zombicégeknek titulálja.

Vadai Ágnes (DK) a jelek szerint nem akar ennyit várni, Rogán Antal helyett főnökét, Orbán Viktor kormányfőt kérdezte arról, meddig fog még működni az Egy a Természettel Nkft., amelyről tavalyi beszámolója alapján is írtunk.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik