Belföld

22,5 milliárd forinttal emelték Rogán Antal kommunikációs büdzséjét

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

22,5 milliárd forinttal megemelték a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációra költhető pénzét – írja a hvg.hu. Ezt a keretet legutóbb május elején igazították ki a költségvetési törvényt módosító kormányhatározattal, de akkor csak 210 millióról volt szó.

Most 22,5 milliárddal több mehet „kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokra”. Erre az idén márciusban átírt törvényben csak 114 millió forint szerepel, ehhez képest tehát kétszázszoros a növekedés.

Ezen kívül van a költségvetési törvényben – szintén a kabinetirodánál – 39,5 milliárd „kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra”.

A Központi Maradványelszámolási Alapból most kivett 32 milliárd forint nagy részét a kormányzati infokommunikációra fordítják.

Milliárdnál nagyobb pótlólagos kiutalást kapott emellett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Pénzügyminisztérium Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósága, a Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség dologi kiadásaira és a Bethlen Gábor Alapnak is jutott „nemzetpolitikai célú támogatásokra” – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik