Belföld

A Fővárosi Állatkertben, színes ruhában búcsúztatják Lang Györgyit

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Június 13-án kedden 19 órakor a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Főkapu téren búcsúznak Lang Györgyitől, a Pa-Dö-Dő együttes tagjától – adta hírül az MTI.

Búcsúzzunk el közösen Györgyitől úgy, ahogy ő akarná és emlékezzünk rá együtt, vidáman

– írta szerdán közösségi oldalán barátja és zenésztársa, Falusi Mariann, aki arra kérte az emlékezőket, hogy jöjjenek színes ruhában, és ne hozzanak virágot.

Az erre szánt összeget utaljátok át bármelyik civil szervezetnek, amiről úgy gondoljátok, hogy Györgyi is egyetért a céljaival. A közleménybe írjátok be: Lang Györgyi nevében

– fogalmazott.

Falusi Mariann arra kért mindenkit, hogy gyertya se égjen Lang Györgyi emlékére, miután „Györgyi sem szeretné, és az Állatkert területén nem is szabad meggyújtani”.

A búcsúzás június 13-án 20 óráig tart.

Lang Györgyi 1975-ben érettségizett a Radnóti Miklós Gimnáziumban, majd 20 évesen kezdte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. A diploma megszerzése után 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt, emellett több filmben is játszott. 1988-ban Falusi Mariannal megalakították a Pa-Dö-Dő együttest. Nevük a balettszaknyelvben honos francia kifejezés, a „pas de deux” (kb. „kettesben”, párban való tánc) kifejezés fonetikus átírása. Még 1988-ban az Interpop Fesztiválon mutatkoztak be, ezt egy évvel később követte a Pa-Dö-Dő I. albumuk, és rendszerváltás után jelent meg a Bye-Bye Szása, szovjet katonák kivonulásáról szóló daluk, amely igazán ismertté tette a párost.

Huszonnyolc éves korában diagnosztizálták betegségét, a sclerosis multiplexet, emiatt évek óta kerekesszékkel közlekedett, de aktív életet élt: koncertezett, utazott, műsort vezetett a Klubrádióban.

Május 20-án 66 éves korában hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik