Belföld

Az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását kezdeményezi Toroczkai László

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Szerinte így hatékonyabban vissza lehetne szorítani a szélsőbalos támadásokat.

A Mi Hazánk elnöke, frakcióvezetője terroristának nyilváníttatná az Antifát. A nemzetközi terrorizmus visszaszorítása, a terrortámadások megelőzése és az Európai Unió polgárainak fokozottabb biztonsága érdekében kezdeményezi, hogy a kormány javasolja az Európai Tanácsnak a mozgalom felvételét a terrorcselekményekben részt vevők listájára.

Toroczkai László szerint a szélsőbaloldalhoz köthető csoportok egyre több merényletet követnek el világszerte. A Mi Hazánk elnöke hosszan sorolja, miért tartja veszélyesnek külföldön és Magyarszágon is a mozgalmat, amely tagjainak fegyveres katonai kiképzést biztosít a
Közel-Keleten a támadások sikeres végrehajtása érdekében.

Érvelése szerint az Antifa Európai Unión belüli terrorszervezetté nyilvánításával lehetőség nyílna a tagállamok rendőrségi és igazságügyi szervei közötti fokozottabb együttműködésre, a mozgalom pénz- és egyéb vagyoni eszközeinek befagyasztására.

Néhány hete a kormányközeli Magyar Nemzet írt arról, hogy az Antifa terrorszervezetté nyilvánítása garantálhatná a különböző országok hatékony együttműködését a mindjobban elharapódzó brutális – és sok esetben életveszélyes – támadások visszaszorításában.

Toroczkai László a terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy György büntetését igazságtalannak nevezte a lapunknak adott korábbi interjújában, és arról is beszélt, hogy

a  Fidesz állandóan figyeli, hogy a Mi Hazánk mit jelent be, mi van a programunkban, és abból csemegézve állítja össze a saját programját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik