Belföld

Kunetz Zsombor Győrfi Pálra reagálva: Ostoba péniszméregetésről van szó

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Az Országos Mentőszolgálat új alapellátási ügyeleti rendszerében ellátott betegek száma Pünkösdre átlépte az 50 ezret – közölte vasárnap a mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál közleményében kiemelte, több mint negyvenezer beteget valamelyik ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 5500 esetben telefonos tanácsadás történt, mintegy 3500 beteghez pedig ügyeleti kocsit küldtek és a lakásukon látták el őket. A jellemzően enyhébb egészségügyi problémákra az esetek több mint 90 százalékában az ügyeleti ellátás megfelelő megoldást jelentett, kevesebb mint 4500 beteget kellett további szakellátásra vagy kórházba küldeni.

Kunetz Zsombor egészségügyi elemző hétfőn a Facebookon reagált a közleményre. Ebben kitér a Győrfi Pál által említett számokra, majd kijelenti: „A fenti adatokból egyértelműen következik, hogy egy jól működő, erős mentőszolgálat mellett semmi szükség nem lenne az ilyen humbug ügyeleti ellátásra, hiszen a betegek több, mint kilencven százaléka enyhébb, tehát halasztható ellátást igényelt, amellyel bátran megvárhatták volna a következő háziorvosi rendelést”.

Hozzáteszi: „így az ügyeleti ellátáson való államtitkár-tanácselnöki rugózás, egyáltalán nem az egészségügyi ellátás színvonalának emeléséről szól,

hanem ostoba péniszméregetésről, amelynek a betegek látják végső soron a kárát”.

Úgy véli, sokkal inkább a Mentőszolgálat megerősítésével kellene foglalkozni ehelyett a teljesen feleslege, de rendkívül káros ügyeleti buherálás helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik