Belföld

Országszerte kitörtek a zivatarok, riasztást adtak ki

Chris McGrath / Getty Images
Chris McGrath / Getty Images

Az északnyugati, délkeleti részek és a középső tájak kivételével gyakorlatilag a fél országra

elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hétfőn elszórtan lehet zivatarokra számítani az országban, legalacsonyabb valószínűséggel az északnyugati területeken. A cellákhoz rövid idő alatt 20-30 mm csapadék, kisebb méretű jég és 50-70 km/h (északon, északkeleten esetleg 70-80 km/h) körüli széllökés társulhat. Egy-egy zivatarcella néhol az éjszaka folyamán is kialakulhat.

Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedden a Dunántúlon és az ország középső, észak-déli sávjában lesznek a legkedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához, de egy-egy cella keletebbre is előfordulhat. A cellák környezetében a maihoz hasonló kísérőjelenségekre kell számítani – írja veszélyjelző oldalán a meteorológiai Szolgálat.

A Kiderül.hu szerint általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elszórt jelleggel várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Kedden erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Délutánra 23 és 29 fok közé melegszik fel a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik