Varga Jennifer / 24.hu
Belföld

Érettségi közben rúgtak ki egy történelemtanárt Balatonalmádiban, a diákok sorfalat álltak neki

Balatonalmádiban azonnali hatállyal kirúgtak egy fiatal történelemtanárt, akinek most érettségizik az osztálya – írja a 444. M., a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) tagja, aktív szervezője volt a helyi tanártiltakozásoknak is. A hivatalos indoklás szerint azért kellett elbocsátani M.-et, mert szakmai minősítése 2 százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől. A 444 úgy tudja, hogy a szakmai elkötelezettséget értékelő szempontra kapott rendkívül alacsony pontszámot.

A gimnázium diákjai és a tantestület tagjai a tanártiltakozások indulóját, a „Mi vagyunk a Grund”-ot énekelve, nevét skandálva álltak sorfalat neki, amikor kiderült, hogy távoznia kell az iskolából. A 444 közzé is tett egy videót az éneklésről.

Az elbocsátás okáról a Veszprémi tankerületi központ csak szűkszavú választ küldött a veszprémkukac.hu megkeresésére: „a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium egyik gyakornokának jogviszonya a Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény 64. § (8) bekezdése alapján a törvény erejénél fogva szűnik meg. A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi központnak a jogszabály a konkrét esetben mérlegelési jogkört nem biztosít.”

A 444-nek egyelőre sem az igazgató, sem az érintett pedagógus nem nyilatkozott.

Ajánlott videó