Farkas Norbert / 24.hu
Belföld

Vizsgáztak volna, ehelyett Orbán Ráhelt kellett hallgatniuk a Corvinus diákjainak

Az egyik zárthelyi dolgozat helyett Orbán Ráhel, a miniszterelnök elnök lánya tartott előadást a Budapesti Corvinus Egyetemen, írja az rtl.hu.

A hallgatók elmondása szerint előző nap arra figyelmeztettek mindenkit, hogy a vizsgán részt kell venni, ám a zárthelyi helyett végül a BDPST Group szakmai gyakornoki programjáról hallgathattak meg egy tájékoztatást. Orbán Ráhel a csoporthoz tartozó BDPST Koncept ügyvezető igazgatója.

A BDPST Grouptól a szorgalmi időszak végéhez közeledve érkezett felajánlás vendégelőadás megtartására, amelyben a turisztikai szektort népszerűsítették munkavállalási szempontból, és szakmai gyakornoki programjukat mutatták be egy turizmushoz kapcsolódó kurzus utolsó előadásán. A hallgatók így első kézből ismerhettek meg egy gyakornoki programot, amiből egyébként kevés van a magyar turisztikai munkaerőpiacon, valamint kapcsolatba kerülhettek a vállalati szféra egy képviselőjével.

– írta az egyetem az rtl.hu-nak. Szerintük a diákok érdeklődését igazolta, hogy az előadás végén kérdéseket tettek fel.

A vállalat szerint a Corvinus határozta meg az időpontot, így nem tudtak arról, hogy emiatt el kell halasztani a vizsgát.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a BDPST Group szakmai munkájának és a most induló Mentorprogramjának bemutatására érkezett felkérésnek örömmel tett eleget Orbán Ráhel a BDPST Koncept Kft. ügyvezetője és Kecskeméti Zoltán a BDPST Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója.

 

A meghívó fél által megjelölt időpontban, a Vállalati és szervezeti rendezvények óra keretében a BDPST Group menedzsmentjének tagjai előadást tartottak az ingatlanfejlesztési üzletág tevékenységéről és a társaságunk által indított Mentorprogramot is bemutatták, mely program keretében a résztvevők egy 12 hónapos intenzív tanulási és fejlesztési programban, különböző operatív és non-operatív területeken szerezhetnek átfogó szakmai ismereteket. A programban résztvevők az ország legnevesebb szállodáiban F&B Operations és Rooms Divisions területen szerezhetnek gyakorlati ismereteket. Ezen felül részt vehetnek workshopokon, és egyéb szakmai kurzusokon.

 

Örömmel tájékoztatjuk továbbá arról, hogy a korábban, más felsőoktatási intézményekben és fórumokon folytatott előadásainkat, a tervek szerint szakembereink a jövőben is folytatják. Ezen tevékenységünkkel ingyenes nyitott előadások keretében népszerűsíteni kívánjuk értékmentő és teremtő ingatlanfejlesztési tevékenységünket és a most induló Mentorprogramot egyaránt

– írta az rtl.hu megkeresésére a cég.

A hallgatók a lap szerint azt sérelmezték, hogy az eset miatt új vizsgaidőpontot kaptak. A Budapesti Corvinus Egyetem ezzel kapcsolatban azt írta: „az előadásra eredetileg meghirdetett zárthelyi dolgozatot – amely a tantárgy érdemjegyében csak részpontot jelent – az összes hallgató ugyanazon a napon, a tantárgy kötelező szemináriumi időpontjaiban írta meg, így semmilyen hátrány nem érte őket”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!