Belföld

Március óta nem vettek át egy 100 milliós lottónyereményt Magyarországon

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Március óta nem vette át több mint 100 millió forintos lottónyereményét egy magyar játékos – írja a Blikk. A legutóbbi, 5+1 találat az Eurojackpoton még március 10-én született, a szerencsésnek pedig június 9-ig kell jelentkeznie, hogy átvehesse nyereményét. A játékos az úgynevezett nagynyertes-vonalon jelentkezhet, a telefonszám megtalálható a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is.

Amennyiben a nyertes nem jelentkezik a megadott határidőig, úgy a nyeremény bekerül az át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordít a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre.

A hazai lottótörténet során már több olyan eset is akadt, amikor a nyertes nem jelentkezett nyereményéért. 2017-ben például közel másfél milliárd került vissza a játékosokhoz az Ötöslottón, a Hatoslottón 214 millió forint a legmagasabb fel nem vett nyeremény összege, a Joker játékban pedig 245 millió forint várta hiába gazdáját. Eddig összesen hétszer fordult elő, hogy százmillió forintot meghaladó jackpotért nem jelentkeztek a nyertesek. Az Eurojackpot 11 éves hazai története során pedig eddig egyszer sem fordult elő, hogy 5+2 vagy éppen 5+1 találatos nyereményért nem jelentkeztek a magyar nyertesek – írja a Blikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik