Belföld

Dr. Pintér döntött a kék villogók használatáról

Varga Jennifer / 24.
Varga Jennifer / 24.
A belügyminiszter átírta a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályait.

Pintér Sándor módosította a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének, használatának szabályairól szóló korábbi rendeletet.

A Magyar Közlönyben megjelent új szabályozás szerint a jövőben nem kell hatósági engedély a megkülönböztető jelzést adó készülék felszereléséhez

  • a közrendvédelmi, közlekedés- és határrendészeti ág, idegenrendészeti szerv közvetlen helyszíni beavatkozásra rendszeresített, azonnali helyszíni intézkedést igénylő feladatok végrehajtására használt,
  • a polgárőri szolgálatra rendszeresített, a polgárőr szervezet üzemeltetésében, tulajdonában lévő
  • a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ szakértői tevékenységéhez használt

járműveire.

A belügyminiszteri rendelet egyebek mellett módosítja a mobil (egy adott feladat végrehajtásához szükséges) készülékek használatát, illetve azt is, miként adható megkülönböztető jelzés az elromlott, balesetet szenvedett autó vontatását, hibaelhárítását, elszállítását rendszeresen végző járművekre (autómentők). Dr. Pintér Sándor belügyminiszter rendelete két hét múlva lép hatályba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik