Horváth Júlia / 24.hu
Belföld

A BKV 500 ezret fizet minden dolgozójának, aki át tud csábítani buszvezetőt a vállalathoz

Új, nyári toborzókampányt indít a BKV: 2023. június 1. és 2023. augusztus 31. között bruttó 500-500 ezer forintot fizet az autóbusz- és trolibuszvezetőknek és az őket ajánló BKV-s kollégáknak is, amennyiben az új munkavállalók 6 hónap múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban – írja a vállalat közleményében.

A BKV-nál jelenleg 2000 autóbuszvezető és 280 trolibuszvezető dolgozik, átlagos bruttó keresetük 730.000 forint.

Arra biztatjuk munkatársainkat, hogy buszt vagy trolibuszt vezető kollégáiknak ajánlják a BKV-t. Azoknak pedig, akik szívesen csatlakoznának a biztos hátterű, fővárosi társasághoz, azt javasoljuk, hogy a végállomáson keressenek egy BKV-s járművezetőt, aki beajánlja őket. Ha 6 hónap múlva is a BKV-nál dolgoznak, mindketten megkapják a bruttó 500 ezer forint bónuszt

– írják a közleményben.

Jelentkezhet az is, akinek még nincs (a buszvezetéshez szükséges) D kategóriás jogosítványa. Nekik is jár extra juttatás: a BKV folyamatosan indítja képzéseit a C kategóriával rendelkező jelentkezőknek, akik a tanfolyam ideje alatt is munkatársak lesznek és a munkabér mellett sikeres vizsgánként (összesen 4 alkalommal) bruttó 150 ezer forint bónuszt is kapnak. Járművezetői állásra B kategóriás jogosítvánnyal is lehet jelentkezni.

Nők jelentkezését is várják: a BKV-nál a buszvezetők között jelenleg 3, a trolibuszvezetők között pedig 8 százalék a nők aránya.

Ajánlott videó