Belföld

Így kommentálta Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi szexuális zaklatási ügyet

Nemkívánatos módon közeledett Fejes Péter hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő a hivatal egyik női munkatársához, amit utóbbi szexuális zaklatásként értékelt, írja a promenad24.hu cikke alapján a Magyar Nemzet.

A lap szerint az incidens egy 2020. márciusi városházi egyeztetésre vezethető vissza, amikor Fejes – akiről a Magyar Nemzet külön megjegyzi, hogy a polgármester, Márki-Zay Péter „embere” – az idősügyi tanácsadó testület elnökeként munkakapcsolatba került a jogi iroda egyik női dolgozójával. Később Fejes a leírtak szerint egy beszélgetésük alkalmával becsukta az iroda ajtaját, közel húzódott a nőhöz, ölelgetni kezdte és a hajába is beletúrt. A nő bepanaszolta Fejest, ami után intézkedések történtek, a nő feladatait át is adták valaki másnak a testületben, hogy a jövőben ne kerülhesen közvetlen kapcsolatba Fejessel. A történtekről Márki-Zay Péter is tudomást szerzett, a lap szerint ígéretet tett, hogy megbeszéli az ügyet Fejessel, és megkéri, hogy a jövőben ne tegyen hasonlót.

A történtek azért kaptak most nyilvánosságot, mert az ügy napirendre került a közgyűlés csütörtöki ülésén a kormánypárti színeket képviselő Bálint Gabriella által, aki Márki-Zay és Fejes mellett Angyal Zsolt jegyzőt is kérdezte az ügyről.

Fejes Péter elismerte, hogy becsukta az iroda ajtaját, ahogy azt is, hogy megérintette, simogatta a nőt, de állítása szerint teljesen más szándékai voltak. A becsukott ajtóra szerinte azért volt szükség, hogy a nőnek ne legyen kínos, hogy ki kell javítgatni egy általa írt hivatalos levelet, míg szerinte az érintés, simogatás kedveskedő, atyai mozdulatok voltak. Elismerte azt is, hogy az érintésére a nő elhúzódott és jelezte, hogy kellemetlenül érzi magát, azt viszont soha nem adta a tudtára, hogy szexuális zaklatásként élte meg a történteket. A képviselő végül arra szólította fel az egybegyülteket, hogy aki szerint szexuális zaklatás történt, az tegyen feljelentést.

Ezt követően a jegyző ígéretet tett rá, hogy lefolytatnak egy vizsgálatot, aminek eredményéről tájékoztatni fogják Bálint Gabriella kormánypárti képviselőt, majd Márki-Zay Péter ragadta magához a szót, aki a lap szerint azt mondta, a panaszost és az ügyet is jól ismeri, ugyanakkor szerinte nem tekinthető szexuális zaklatásnak, ha beszélgetés közben valaki „nem érzékeny helyen” megérint valakit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik