Fülöp Róbert Facebook-oldala
Belföld

Bepöccent Kiskunhalas polgármestere: Egyszer és mindenkorra elég a pitiáner, drogos tolvajokból

A közösségi együttélést lábbal tiprókat akarja eltüntetni Kiskunhalas közterületeiről a város polgármestere, aki szokatlanul erős hangvételű Facebook-posztban adott hangot nemtetszésének azzal kapcsolatban, ami a településen uralkodik.

Fülöp Róbert a bejegyzést rögtön azzal kezdte,

egyszer és mindenkorra elég a pitiáner, drogos tolvajokból és a vidékről idevezényelt, erőszakos kéregetőkből!

A polgármester hat pontban fogalmazta meg, milyen lépéseket tesz az ügy megoldása érdekében minden jóérzésű kiskunhalasi polgár védelmében.

Ezek a következők:

  1. Soron kívüli egyeztetést kezdeményez a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetőjével a közterületi rendőri jelenlét megerősítése érdekében.
  2. Arra kéri Bányai Gábor országgyűlési képviselő urat, hogy a Parlamentben továbbra is támogassa a kábítószert terjesztők és fogyasztók elleni szigorú fellépést eredményező törvényhozást. Ehhez helyi példák nyomán külön javaslatokkal is élek.
  3. Teljesen új alapokon, a 21. század elvárásaihoz igazodva újra kell szervezni a helyi polgárőrséget a KSZC Dékáni Árpád Technikumával együttműködve. Az új szervezet alapító okiratának összeállítása folyamatban van, alakuló ülésére napokon belül sor kerül.
  4. A polgármester szerint tovább kell fejleszteni a térfigyelő kamerarendszert és fokozni kell az Önkormányzati Rendészet közterületi jelenlétét.
  5. Összeghatártól függetlenül minden egyes esetben feljelentést fognak tenni és addig nem nyugszik, amíg nincsenek az elkövetők felelősségre vonva. A lakossági magántulajdon ellen elkövetett cselekmények kapcsán ugyanezt kéri a lakosságtól is.
  6. Bekapcsolódnak a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács munkájába. Mindent meg kell tenni a szabálysértések és bűncselekmények elkövetésének megelőzése érdekében, írta.

Hogy pontosan miért most és min akadt így ki Fülöp Róbert, azt nem részletezte, de a jelek szerint valami nagyon nincs rendben a város közterületein.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!