Belföld

Megtalálták Schadl György titkos repülőjét

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Repülőgépe is volt Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnökének, akit súlyos korrupciós bűncselekményekkel vádol az ügyészség – derítette ki a G7.

A magyar légijármű-lajstrom szerint Schadl egy Piper PA-28 Cherokee típusú repülő tulajdonosa. Bár Schadlnak több vagyontárgyát lefoglalták, számtalan ingatlant, készpénzt, valutát, ékszereket, órákat, a repülőről nem is esett szó a vádiratban.

Újonnan egy ilyen repülő nagyjából 200 ezer dollárba, azaz jelenlegi árfolyamon durván 70 millió forintba kerül, használtan azonban jóval olcsóbb, különösen a régebbi modellek. Egy Schadl gépénél pár évvel fiatalabb repülőt például 44 ezer dollárért (15 millió forintért) hirdetnek – írta a szakportál, amely szerint valamikor 2018 után kerülhetett Schadl birtokába a szlovák cégtől. Ekkor már jó eséllyel zajlottak azok a korrupciós bűncselekmények, amellyel az egykori fővégrehajtót vádolják,  mivel az első öt millió forintos kenőpénzt 2018. május 22-én adhatta át Völner Pál akkori igazságügyi miniszterhelyettesnek az ügyészség szerint.

Jelenleg is zajlik a per, amelyben mind Schadl, mind Völner ott ül a vádlottak padján.

Kapcsolódó
Schadl György vallomást tett: a hajózás, a vasút, és a gasztronómia volt közös benne és Völner Pálban
Elkezdődött a bizonyítási eljárás az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik