Belföld

Felhőszakadás, jégeső jöhet szerdán – az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Fákat döntött ki, elektromos vezetékek rongált meg a kedd esti felhőszakadás, zivatar és az erős szél, ami számos feladatot ad a tűzoltóknak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. A tájékoztatás szerint főként kidőlt fák miatt riasztották az egységeket, elsősorban Nyugat-Magyarország érintett, azonban a viharos időjárás koraeste a fővárost is elérte. A katasztrófavédelem beszámolt arról is, hogy a Somogy vármegyei Hetesen egy fa életveszélyesen megdőlt a viharban, egy házat veszélyeztetve. A fővárosban, Óbudán egy nagyméretű fa három parkoló autóra zuhant. Zuglóban, a Róna utcában félig leszakadt faágak autókat rongáltak meg. A XVI. kerületben, az Ostorhegy utcában villanyvezetékre esett egy faág, majd kigyulladt.

Szerdán is hasonló idő várható, mint kedden: meleg lesz, de főként a Dunától keletre és délen alakulhat ki többfelé zápor, zivatar – írja az Időkép. Helyenként ismét lehet felhőszakadás, jégeső, zivatarok miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki.

Az északi-északnyugati szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk, néhol erős lesz, a zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. Kora reggel 11-17, napközben 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik