Belföld

58 év után új polgármestere van egy magyar városnak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Három Pest vármegyei településen tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást: Veresegyházon polgármestert, Gyömrőn és Ráckevén pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

Veresegyházon azért rendeztek választást, mert a várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott. Új polgármesternek a függetlenként, a tisztségért egyetlen jelöltként induló Cserháti Ferencet választották meg vasárnap. Korábban ő volt a település alpolgármestere.

Gyömrőn három egyéni választókerületben is új képviselőt kell választani, a korábban megválasztott képviselők, valamennyien a Jó Itt Élni! Lokálpatrióta, Kulturális és Városfejlesztő Egyesület képviselői voltak, ugyanis lemondtak, írja az MTI.

A 444 cikke szerint a gyömrői időközi befolyásolhatja Gyenes Levente polgármester mozgásterét, mert a településvezető – aki nemrég fél évig letartóztatásban volt egy számlagyáros bűnszervezet miatt – elvesztette többségét a képviselő-testületben.

Ráckevén a 8. számú egyéni választókerület korábbi képviselője szintén lemondott. Az időközi választáson négy jelölt indult, a győztes Simsik Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik