Belföld

Összesett a pályán és meghalt egy férfi a mosonmagyaróvári futóversenyen

Tragikus eseménnyel zárult Mosonmagyaróváron a Futókörök Napja vasárnap. A Kisalföld írása szerint a szabadidős rendezvényen sokáig minden a legnagyobb rendben zajlott, a résztvevők sorra rótták a köröket, az egyik legjobban teljesítő versenyző azonban egyszercsak rosszul lett futás közben.

Az 55 éves férfi összesett a futópályán, egy másik versenyző odarohant hozzá és rögtön megkezdte az újraélesztését. A férfihez pillanatokon belül odaért a versenyt biztosító Oxy-Mov munkatársa, majd a mentőszolgálat is, ám a gyors beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni az életét. A történtek után a rendezvény szervezői leállították a mosonmagyaróvári rendezvényt.

„Nehéz döntést hoztunk, hogy kegyeleti okból bezárjuk a versenyt. Nagyon sajnáljuk, ami történt és őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak. Tudjuk, hogy sokan készültek a versenyre, de most annak bezárása volt a legjobb megoldás” – mondta Iváncsics János, a város alpolgármestere.

A sajtónak az elhunyt férfi testvére nyilatkozott, ő azt mondta, hogy a bátyja napi szinten edzett, elsősorban biciklizett és túrázott, mostanában kezdett el futni. Nem tud róla, hogy bármilyen egészségügyi gondja lett volna, ami a tragédiát erdeményezhette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik