Belföld

A rekorder polgármester utódjáról is döntenek

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Vasárnap három településen is időközi önkormányzati választást tartanak.

Veresegyházon polgármestert, Gyömrőn és Ráckevén egyéni választókerületi képviselőt választanak. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. Veresegyházon azért rendeznek választást, mert a várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott. Az időközi választáson egyetlen független jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 15 600 választópolgár szerepel – írja az MTI.

Gyömrőn három egyéni választókerületben is új képviselőt kell választani, a korábban megválasztott képviselők (valamennyien a Jó Itt Élni! Lokálpatrióta, Kulturális és Városfejlesztő Egyesület (JIÉ) képviselői) lemondtak. Az 5. számú választókerületben három jelölt közül választhat mintegy 1600 helybéli, a 7. számúban négy induló és valamivel több mint kétezer választó szerepel a névjegyzékben, a 8. számú egyéni választókerületben pedig három jelölt van és mintegy 2500 választópolgár.

Ráckevén a 8. számú egyéni választókerület korábbi képviselője szintén lemondott. Az időközi választáson négy jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 1300 helybéli szerepel.

A Baranya vármegyei Kisnyárád roma nemzetiségi választópolgárai települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, ám ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

Kapcsolódó
58 év után lemondott a veresegyházi polgármester
Rendkívüli testületi ülésen jelentette be döntését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik