Belföld

Karácsony Gergely nem érti, miért nem lehet egy ünnep közös

Vörös Szilárd / 24.hu
Vörös Szilárd / 24.hu
A főpolgármester szerint az egész ország sikere, hogy hétfőn lezárul a 3-as metró felújítása,

Egy normális országban a legtermészetesebb dolog, hogy az önkormányzati ciklusokon átívelő beruházás záróeseményére a jelenlegi főpolgármester meghívja hivatali elődjét, aki nélkül ez a beruházás biztosan nem valósulhatott volna meg.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán arra reagált, ahogy a Magyar Nemzet azt tálalta, hogy Tarlós István nem lesz ott hétfőn a 3-as metróvonal avatásán, arról kimentette magát. A főpolgármester jelezte, ezt tudomásul veszi, de a „sunyi manipulációt”, azt, ahogy a „lakájmédia” a volt főpolgármester válaszlevelét szelektíven nyilvánosságra hozta, nem.

Az ugyanis azt sugallja, hogy

Tarlós István a beruházás befejezésével kapcsolatos elégedetlensége miatt marad távol. Hát akkor álljon itt egy idézet, ami valamiért kimaradt a Magyar Nemzetből. » Gratulálok Önnek az M3-as felújítás sikeres befejezéséhez, ami végül joggal tekinthető két városvezetés és a Kormány közös sikerének.«

Karácsony nem érti, miért kell hazudni, viszályt szítani azon ritka pillanatok egyikében is, amikor pedig közösen lehetne ünnepelni egy valóban közös sikert. Azt írja, neki soha nem esett nehezére megdicsérni elődeit, akár a kormányt, ha volt miért, ez ad hitelt kritikáinak is, amire többször van szükség.

De éppen azért, olyan jó lenne legalább néha közösen örülni valaminek. Ezt az élményt akarják most elvenni tőlünk. Nem tőlem, nem az ellenzéktől, hanem mindenkitől. Lerombolni, tönkretenni mindent, az utolsó kis eresztékeket is, amik még összetartják ezt a hazát.

Azt írta, ez ellen minden erejével küzdeni fog. A főpolgármester végül azért, hogy hétfőtől teljes szakaszán jár a 3-as metró köszönetet mondott az Európai Uniónak, a kormánynak, az előző városvezetésnek, a kivitelezést levezénylő BKV-nak, a metrópótlást megszervező BKK-nak, a tervezőknek, kivitelezőknek a türelmes utasoknak.

Magyarország jobb hely lesz az új metróval. És még sokkal jobb lehetne a méltányosság minumumára képes politikai kultúrával.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik