Belföld

Százmilliós veszteséggel zárta az évet a Fidesz, voltak, akik tízmilliót adományoztak a pártnak

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Közzétette a beszámolóját a Fidesz – szúrta ki a hvg.hu a Hivatalos Közlönyből. Eszerint 3 494 021 545 forint bevételt produkált a kormánypárt összesen 3 609 333 878 forintos kiadás mellett, vagyis 106 millió forint volt a vesztesége.

A bevétel legnagyobb része az állami támogatásokból került ki, 1,7 milliárdos közvetlen támogatás mellett 927 millió forintot kapott a frakció is. Adományokból 558 millió forint folyt be.

A jogszabály szerint 500 ezer forint felett meg kell nevezni a támogatókat, így kiderült, hogy főleg parlamenti és EP-képviselők támogatták a Fideszt (Bocskor Andrea, Deli Andor, Kucsák László, Pócs János, Lezsák Sándor, Bartos Mónika, Győri Enikő, Kósa Ádám, Trócsányi László), de vállalkozók neve is felbukkan a listában, mint a miniszterelnök vejével összefüggésbe hozott WHB-csoport tulajdonosa, Paár Attila, illetve Szeivolt István az Épkar Zrt-től. A két legnagyobb adományozó Török Imre és Sárossy Ferenc volt, ők 10-10 millió forinttal járultak hozzá a Fidesz működéséhez, Hennel Erika 5,8 millió forintot adományozott, Nagy Alajos és Vályi István pedig 5-5 milliót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik