Belföld

Végrehajtást indított a belügy a roma önkormányzat ellen

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

A Belügyminisztérium hat tételben összesen közel 540 millió forintot követel az Országos Roma Önkormányzattól (ORÖ). A tárca minden tétel esetében fizetési felszólítást küldött. Miután ez nem vezetett eredményre, az említett összeg nagyobb részét, 323 millió forintot végrehajtás útján, az adóhatóság közreműködésével próbálja beszedni – írta szombati cikkében a Népszava.

Az ORÖ elnökhelyettese, Lakatos Oszkár vitatja, hogy visszafizetési kötelezettségük lenne és politikai támadásról beszélt, amelynek célja, hogy működésképtelenné tegyék a romák országos önkormányzatát. Szerinte olyan tételekről van szó, amelyek még az előző ciklushoz, Farkas Flórián akkori fideszes képviselőhöz és a botrányba fulladt Híd a munka világába programhoz kötődnek.

A Népszava a birtokában levő dokumentumokat megvizsgálva megállapítja, hogy sok furcsaság van az egész ügyben. A Belügyminisztérium ugyanis a fizetési felszólításokban minden támogatási tétel esetében rögzítette, hogy „az iratanyag áttekintését követően a szakmai beszámoló elfogadásra került”. – Így nehezen értelmezhető, miért állítják azt, hogy az ORÖ nem rendeltetésszerűen költötte el a pénzt – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik