Belföld

Havi 40 milliót keres a legjobban fizetett cégvezető

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Összeszedte és rangsorolta a portfolio.hu, hogy mennyit kerestek tavaly a nagy magyar tőzsdei cégek vezetői bónuszokkal együtt.

Eszerint Molnár József, a Mol vezérigazgatója kapta a legtöbb juttatás, összesen 483 millió forintot, ami 40,3 millió forintot tesz ki havi szinten.

A második Világi Oszkár, a Mol vezérigazgató-helyettese, akit a szlovák bajnokság második helyén álló DAC elnökeként is ismert. Világi összes juttatása az olajcégtől  468,8 millió forintot tett ki, ami havi 39,1 millió forint.

A harmadik a Magyar Telekom vezérigazgatója, Rékasi Tibor, aki 434 millió forintot keresett tavaly, vagyis havonta 36,2 millió forintot.

A negyedik a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt, 284,7 millió forinttal (havi 23,7 millió forint).

Az ötödik pedig egy gyógyszercég vezetője, Orbán Gábor egykori pénzügyi államtitkár. A Richter első embere 262,8 millió forintot kapott tavaly, ami 21,9 millió forint havi keresetnek felel meg.

A portfolio.hu felhívja a figyelmet, hogy az OTP nem tette közzé a vezérigazgató és a helyettesei juttatásait. Ha ismernénk azokat a számokat, könnyen lehet, hogy át kellene írni a rangsort.

(A nyitóképen a negyedik és az első helyezett, Hernádi Zsolt (balra), illetve Molnár József a Mol Nyrt. éves rendes közgyűlésén 2019-ben.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik