Belföld

Élesen bírálta Orbán Viktort Újbuda polgármestere

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Szerinte a kormányfő nem az emberek, hanem kizárólag a beruházók érdekeit képviseli.

Laszló Imre szerint „Orbán Viktor ismét figyelmen kívül hagyta az újbudaiak érdekeit és akaratát”. A polgármester Facebook-oldalán reagált arra a kormányrendeletre, amely rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánítja a Fehérvári út–Galvani út–Szerémi út–Barázda utca közötti területet.

Újabb lakóparkot, mintegy 800 lakást és 70 ezer négyzetméternyi irodát építhet egy kormányközeli cég, a lehetséges zöldterületek kárára.

A kormányfő semmibe vette, hogy a területen változtatási tilalom van érvényben, nem érdekelték a szakértők által megfogalmazott aggályok és észérvek, amelyek szerint ennyi új beköltözőt már nem bír el a kerület – tette hozzá László Imre.

Újbuda polgármestere úgy fogalmazott, hogy a

döntéshozók tesznek arra, hogy a beépíteni kívánt terület a főváros legnagyobb átszellőző légcsatornájának közelében fekszik, ahol nagyobb, egybefüggő zöldterületet kellene létrehozni, hogy ne okozzunk visszafordíthatatlan környezeti károkat. A kormány kizárólag a beruházók érdekeit képviseli a lakosság helyett.

Jelezte, az önkormányzat nem hagyja magát – minden lehetséges eszközzel a túlépítés ellen és a zöldítés mellett fognak harcolni.

Kapcsolódó
Hiába a tiltakozás, döntött a kormány a rozsdaövezetekről
A csütörtöktől hatályos döntés hat kerületet érint. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik