Belföld

Bayer Zsolt: Plusz négy-öt százaléknyi támogatás megy a Fideszhez minden egyes alkalommal, amikor az ellenzék megy kordont bontani

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Bayer Zsolt kormánypárti publicista és Fidesz-párttag volt a Mandiner Reakció című műsorának vendége, amely pénteken ment adásba, azt szerdán élő közönség előtt vették fel.

A Telex tudósítása szerint Bayer arról beszélt, plusz négy-öt százaléknyi támogatás megy a Fideszhez minden egyes alkalommal, amikor az ellenzék megy kordont bontani. Ebből szerinte semmi sem fog kisülni, hiszen van körülbelül hétszázezer fiatal Magyarországon, akik 16-25 év között vannak, a Karmelitánál meg csak úgy kétszáz jelent meg közülük.

Ez megint egy olyan valakik által kitalált esemény, aminek a lényege, hogy készüljenek olyan képek, hogy a brutális magyar rendőrök vért isznak, és verik a szegény ifjú magyar diákokat. Fel akarnak építeni egy 2006-ot, ami azon a kicsi, nyomorék és büdös buborékon kívül, ahol ők léteznek, ez nem működik

– fogalmazott Bayer.

Megemlítette, szerinte „Pankotai Lili lesz a Nagy Blanka 2.0, legkésőbb egy év múlva már a kutya nem fog szegénykémre emlékezni. Szurkoljunk, hátha sikerül neki valahogy leérettségizni és valami felsőoktatási intézménybe eljutni.”

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc miért nem áll ott a barikádokon, Bayer úgy felelt: „mert reggel 6-kor kéne odamenni, hogy Feri még oda tudjon állni.”

Bayer a háborúval kapcsolatban azt mondta, vitathatatlan, hogy ez „a nemzetközi jog seggberúgása volt”, hiszen Oroszország választhatta volna a törvényes utat is, hogy az orosz kisebbség jólétét mondjuk az ENSZ-ben vagy más fórumon követeli, de

Oroszország nem szokta mindig a törvényes utat választani. Törvénytelenül megtámadták Ukrajnát, de senki ne gondolja, hogy az ártatlan, hófehérke ukránokat támadták meg.

Abban optimista, hogy az atomfegyvereket sem Oroszország sem az USA nem fogja bevetni, mert szerinte mindketten tudják, hogy kölcsönösen elpusztítanák egymást.

Zelenszkijről azt mondta, ő lesz az első, aki távozik nyugatra.

Beül a gyönyörű hatalmas villájába, és onnan fog ugatni. Bátor, bátor a Zelenszkij, de nem vakmerő – az ő bátorsága annyiban merül ki, hogy khaki színű ruhában megy a pápához vagy az amerikai elnökhöz

– fejtegette.

A lengyelekre is kitért, akik szerinte a magyarokhoz képest eleve százötvenszeres szorzóval utálják az oroszokat és a németeket. És „vagy maguktól hitték el, vagy az USA elhitette velük, hogy most jött el az ő pillanatuk, amikor bosszút fognak állni Oroszországon és Németországon is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik