Belföld

66,4 millió forintért vásároltak egy versenyzongorát a Sándor-palotába

AXEL HEIMKEN / DPA / AFP
AXEL HEIMKEN / DPA / AFP

Novák Katalin 2022. május 12-én költözött be a Sándor-palotába, és 2027 májusáig maradhat államfő, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) 2022-es szerződései alapján pedig úgy tűnik, hogy az első női államfő érkezésével alapos lomtalanításon és lakberendezésen esett át az addig csak férfiak által használt hivatal – írta az mfor.hu.

Sem az időt, sem a pénzt nem sajnálják arra, hogy megteremtsék a munkavégzéshez szükséges ideális körülményeket. Például 2022. decemberében a Cseke Hangszerjavító és Kereskedelmi Bt.-től 66,4 millió forintért beszereztek egy Steinway&Sons versenyzongorát az állami protokoll feladatok ellátására. Korábban is volt már zongora a Sándor-palota Tükörtermében: a Blikk írta meg 2012-ben, hogy 2010-ben még Schmitt Pálnak vásároltak zongorát, igaz, az nem 66 millió forintba került, hanem 2,5 millió forintba.

A Steinway&Sons versenyzongorák a világ legjobb és legdrágább zongorái közé tartoznak. A Cseke Bt. honlapján található információk szerint a Steinway&Sons az 1853-as new-yorki megalapítása óta a mai modern zongorakészítés alapjait tette le, több mint 120 szabadalmával. A 66 millió forintos zongora nem olcsó, de van ennél drágább darab is.

Az új elnöki ciklushoz új irodai bútorok is kellettek a szerződések szerint. A KEH konkrétan a Nowy Styl Hungary Zrt.-vel kötött egy 67,7 millió forintos megállapodást. 2022-ben az Év irodája szakmai díjat a Nowy Styl kapta. Európa egyik legnagyobb iroda- és közösségi bútor gyártójáról van szó.

Az autóflottát is frissítették a PORSCHE Hungaria Kereskedelmi Kft.-vel kötött összesen közel 280 millió forintos beszerzésekkel. Például vettek 5 darab elektromos autót 92,4 millió forintért és terepjárót 17,9 millió forintért. Az elnöki hivatal a Várkapitányág Zrt.-től kibérelt 77 darab parkolóhelyet is 42,7 millió forintért 2023-ra a Várgarázs 2-ben. Az informatikai rendszerek korszerűsítésére összesen körülbelül 180 millió forintot költöttek 2022-ben.

Képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik