Belföld

Navracsics: Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az európai uniós forrásokat

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az európai uniós forrásokat – jelentette ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter Ajkán az MTI tudósítása szerint, ahol az egészségügyi infrastruktúra 200 millió forintos fejlesztése részeként több eszközt is átadtak.

Navracsics szerint Magyarország hagyományosan a legeredményesebb európai uniós tagállamok közé tartozik az uniós források felhasználása szempontjából.
Lehet, hogy vannak olyan önkormányzatok, amelyek időről időre nem sikeresek a pályázatokon, de Magyarországon az önkormányzatok között pártpolitikai alapon nincs megkülönböztetés – állította a politikus, aki szerint ezt mutatja az ellenzéki vezetésű Ajka számos nyertes projektje, illetve az is, hogy Budapest, Miskolc és Pécs a kormány közreműködésével vehet részt a klímabarát önkormányzatok európai pályázatán.

Navracsics állításait vitatja az Európai Bizottság, amely részben az átláthatatlanság és a korrupció miatt fagyasztotta a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Azt pedig, hogy nem lennének pártpolitikai alapú megkülönböztetések az egyes önkormányzatok között, Karácsony Gergely cáfolta, amikor találkozott a héten az Európai Parlament magyar ügyeket vizsgáló delegációjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik