Belföld

RTL: Ugyanannak a cégnek a buszai baleseteztek Szlovákiában és Budapesten

Az RTL Híradó értesülései szerint ugyanannak a ceglédi székhelyű cégnek a busza szenvedett balesetet Szlovákiában, amelynek egy másik járműve a sofőr rosszulléte miatt több autót is letarolt a budapesti Széll Kálmán téren múlt pénteken.

A Szlovákiában szerencsétlenül járt utasok főként budapestiek és miskolciak voltak, akik egy ötnapos kirándulásra indultak Csehországba. Az RTL kérdésére Veres Pál miskolci polgármester elmondta, hogy a balesetben megsérült miskolciaknak és családjaiknak az önkormányzat segít a szállításban, információgyűjtésben, és bármi másban, amit a családok kérnek.

A kirándulókat egy ceglédi székhelyű busztársaság szállította, amely a honlapja alapján 10 éve foglalkozik személyszállítással. Az RTL Híradó telefonon elérte a tulajdonost, ám ő azt mondta, hogy Szlovákiában van és a nyomozás lezártáig nem nyilatkozik. A balesetben egy ember meghalt, 23 utast még szlovák kórházakban kezelnek, míg 35-en már hazatértek. Közvetlen életveszélyben senki sincs.

A tévé úgy tudja, hogy ugyanennek a cégnek a busza tarolt le öt autót és egy villanyoszlopot május 12-én a budapesti Széll Kálmán téren, miután a sofőr rosszul lett. A férfit a mentők a helyszínen újraélesztették, majd kórházba szállították. A baleset során más nem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik