Belföld

Karkötőt érhet a szelfi Ferenc pápával

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Május 16-án elstartolt a harmadik olyan kommunikációs kampány, amellyel a Szemlélek magazin szerkesztősége az áprilisi pápalátogatáshoz kapcsolódóan a katolikus egyházfő gondolataira hívja fel a figyelmet – tudatta keddi közleményében a Szemlélek magazin. Az április 24-én indult „pápaköszöntő” és a május 1. óta zajló „hálakampány” után ezúttal „emlékeztető kampány” segít felidézni, nem elfelejteni, mire buzdította, figyelmeztette a magyar társadalmat Ferenc pápa.

A kezdeményezők úgy vélik ugyanis, hogy túl gyorsan feledésbe látszanak merülni azok a nagyon fontos üzenetek, amelyeket Budapesten fogalmazott meg a katolikus egyházfő. Az öt idézet

  • a társadalmi hídépítés szükségességére,
  • az alázatos életmód logikájára,
  • a pletyka romboló hatására,
  • a megosztottság problémájára,
  • valamint a tevékeny szeretet fontosságára

emlékezteti a főváros tucatnyi pontján az utca emberét.

Mint írják: két héten keresztül 20 darab citylight poszteren szól hozzánk Ferenc pápa, a Szemlélek csapata pedig játékra is invitál. Arra bátorítanak, hogy készítsünk fényképet, szelfit egy-egy plakátnál, azt osszuk meg ismerőseinkkel – és az ilyen fotókat a szerkesztőségnek leggyorsabban elküldők „Legyen világosság” feliratú karkötőt kaphatnak meglepetésként. A kampányt ezúttal is olvasói adományokból finanszírozzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik