Belföld

A fél stábot kirúgják a nevet váltó Karc FM-től, teljesen átalakul a kormánypárti rádióadó

Vagy egy tucat ember munkahelye megszűnik, miközben a Hír TV feladatai bővülnek, ezzel pedig gyakorlatilag létrejön egy új rádiócsatorna – ez körvonalazódik a Media1 értesülésein alapuló cikkből, melyben arról ír a portál, hogy elbocsátják a kormánypárti médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó Karc FM stábjának jelentős részét, műsorokat kaszálnak el, az adás jelentős részét pedig Hír TV-s tartalmakkal töltik fel.

A csatorna neve is megváltozik, a jövőben Hír FM néven fut majd, a lap szerint a névváltásra és átalakításra már néhány héten belül, június elején sor kerül. A régi, önállóan készült rádióműsorok közül csak kevés marad meg a Hír FM-en, bizonyos műsorokat már fel is számoltak az üzemeltetők. Tudni lehet arról, hogy egyes munkatársakat új pozícióba mozgatnak át a Hír Televízióhoz, közben azonban több mint egy tucat, egykori karcos munkahelye megszűnik. Azt viszont szintén tudni vélik, hogy a Karc FM zászlóshajója, a Paláver című műsor marad, ahogy Bayer Zsolt és Gajdics Ottó műsorihoz sem nyúlnak hozzá.

A változtatások oka a spórolás lehet: a csatorna a HírTV-től átvett műsorokkal jóval kisebb költségszinten működik majd a jövőben, hiszen a frekvenciáit ingyen kapják az államtól, és a rádióban a jövőben adásba kerülő tartalom jelentős része úgyis előáll a televíziónál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik