Belföld

Karácsony bemutatta, hogyan kell ásni a levegőben

Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala
Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala

A főváros közterületein folyó kertészeti munkával kapcsolatban egy új technológia alkalmazásáról számolt be keddi posztjában a főpolgármester.

Mint írja, a növényzetet kitaposó járókelők, a dolgukat végző kutyák gyakran nehezítik az egészséges növénytakaró kialakítását, fenntartását, ezért a FŐKERT olyan zöldfelületeket hozott létre, amelyek ezeknek a városi kihívásoknak is ellenállnak. Így például az Andrássy úton a földalatti vasút állandó rezgésének termőtalajt tömörítő káros hatásával is meg kell küzdeni.

Erre az AirSpade-et, magyarra fordítva »levegőásást« alkalmazták, aminek lényege, hogy magasnyomású levegő segítségével a gyökerek megsértése nélkül »lefújja« és egyben lazítja is a tömörödött talajréteget

– írja Karácsony Gergely.

Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala

A főpolgármester felidézte: a terézvárosi önkormányzat megbízásából az Oktogon és a Csengery utca között évelőszőnyeget terítettek le. A gólyaorr, macskamenta, fehérvirágú kis meténg ellenálló évelőfajok, amik már most mutatósak, és a növények megerősödésével egyre inkább azok lesznek – tette hozzá.

A Bajcsy-Zsilinszky úton pedig két-két fahelyet összenyitva alakított ki a FŐKERT évelőágyásokat. A nagyobb kövek, sziklák közé elhelyezett szárazságtűrő évelők mellett a parkoló autókból is marad hely a kiszállásra, ide egy apróbb kövekkel szórt ösvényt hoztak létre – zárja bejegyzését a főpolgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik