Belföld

Gyurcsánynak nem tetszik Novák Katalin zongorája

Gyurcsány Ferenc kedden egy Facebook-posztban reagált arra, hogy közzétették, milyen szerződések alapján rendezték át a Sándor-palotát Novák Katalin egyéves államfői ténykedése alatt. A tételek között szerepel az is, hogy tavaly decemberben vettek egy Steinway & Sons versenyzongorát 66,4 millió forintért állami protokollfeladatok ellátására. Ez a vásárlás borította ki a Demokratikus Koalíció elnökét, aki a posztjában felelevenített egy saját emléket.

A korábbi kormányfő 2004 októberében költözött be a miniszterelnöki dolgozószobába. Mint írja, arra kérte az Országgyűlés Hivatalát, hogy hozzanak neki egy tévét, hogy követhesse a Parlament munkáját. Pár nap múlva megjelentek egy nagyképernyős plazmatévével, ami akkor még ritkaságszámba ment.

Meglepődtem. Mennyibe került? – kérdeztem. Mondják, vagy 300 ezer forint. Ez pazarlás, gondoltam, nincs ez így rendben. Visszavinni már nem lehetett, ezért fogtam magam és megvettem a hivataltól saját pénzemen, bár nekem nyilván nem kellett. Jártam már rosszabbul is – nyugtázom magamban. Mindez csak azért jutott eszembe, mert olvasom, hogy a köztársasági elnöknek 66 millió forintért vásároltak egy Steinway zongorát. Azt hiszem, ő nem fizette ki

– zárja bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik