Belföld

Nem hivatkozott diplomáciai mentességre a balesetet okozó lengyel nagykövet

Még hétfőn délután az autójával trolibusznak ütközött Lengyelország budapesti nagykövete a Nagymező utcában – írta meg a Baleset-info.hu.

Hétfőn délután a VI. kerületi Zichy Jenő utcában haladt a lengyel nagykövetség Audi A6-os autója. A kocsit maga a nagykövet, Sebastian Keciek vezette, aki egyedül ült az autóban. A nagykövet a Nagymező utcához érve nem adott elsőbbséget a főútvonalon neki balról érkező 78-as trolibusznak. A troli már bent járt a kereszteződésben, amikor az A6-os oldalról nekiütközött, méghozzá a második ajtónál, amelynek a baloldali üvege az úttestre zuhant.

Az Audiban kinyitottak a légzsákok, a kormányba épített légzsák fejsérülést okozott a nagykövetnek, emiatt a mentők kórházba szállították. A 78-as trolin senki sem sérült meg – írja a portál.

Kedden közleményt adott ki az ügyről a lengyel nagykövetség – cáfolva a nagykövet sérüléséről szóló információt. Mint írták: valójában nem csak a trolibusz utasai, illetve vezetője nem sérült meg, hanem az egyedül utazó Sebastian Kęciek nagykövet sem. „A nagykövet saját erejéből szállt ki az autóból, és jelentette a balesetet. Nem hivatkozva diplomáciai mentességére alávetette magát a mentőszolgálat által előírt összes eljárásnak, beleértve az alkoholtesztet is, amely negatív volt. A nagykövetet a helyi eljárásnak megfelelően kórházba szállították, hogy elvégezzék a szokásos vizsgálatokat, majd hazaengedték. A magyar rendőrség vizsgálja a baleset okait” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik