Belföld

Először lépte át a parlamenti küszöböt a Kutyapárt

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Fidesz-KDNP őrzi a támogatottságát, a teljes népességen belül 34 százalékon, a pártválasztók körében 48 százalékon áll – derül ki a Republikon április végén felvett közvélemény-kutatásából, amelyet a Telex közölt.

A DK volt a felmérés vesztese, egy hónap alatt három százalékot esett vissza a pártválasztók körében: a teljes népesség 12 , a pártot választók között 17 százalékot mértek nekik. A Republikon szerint talán az nem tetszhetett áprilisban a választóknak, hogy Gyurcsány Ferenc és a DK nyíltan támadta az ellenzékiek körében népszerűnek mondható Karácsony Gergely főpolgármestert, és belengette, hogy ellenjelöltet indítana Budapesten.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a hónap nyertese a Republikon szerint, két százalékkal nőtt a párt támogatottsága és így öt százalékon áll, ami azt jelenti, hogy ezen adatok alapján a párt most először bejuthatna be a parlamentbe, ha most lennének a választások.

A Momentumnak 7 százalékot mértek, az MSZP 5, a Jobbik és az LMP 4-4, a Párbeszéd pedig 2 százalékon áll a biztos pártválasztók körében a felmérés szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik