Belföld

Szanyi belekötött Szijjártó pulcsijába

Szijjártó Péter Facebook-oldala
Szijjártó Péter Facebook-oldala
Tudják maguk, hogy mi az az EA7?

„Nos, ez egy repülőn töltött vasárnap lesz: irány Peking. Érkezés ottani idő szerint éjjel, holnap pedig kritikus fontosságú témák a napirenden.”

Ezt ma reggel posztolta Ferihegyről Szijjártó Péter külügyminiszterünk, aki sportos, egyúttal bizniszklaszkompatibilis felsőruházatban mutatkozik a felvételen.

De sajnos a magyar politikai palettán nem mindenkiben ébredt kellő empátia a heroikus repüléssel kapcsolatban.

Az ISZOMM-os Szanyi Tibor „Szíjjártó Mészárost alázza” című közleménnyel reagált, mely már azzal zavarba ejti az olvasót, hogy nem tudni, stílbravúr vagy ügyetlenség a helyesírási hiba, mely a miniszter nevének első magánhangzója meghosszításában materializálódott.

Idézzük a divat előttünk eddig ismeretlen mélységeibe kalauzoló levelet:

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a sötét keleti oligarchákra jellemző, képmutató Nyugat-majmolásnak tartja a magyar külgazdasági miniszter arcba mászó öltözetét, amelyet a Pekingbe történő utazása kapcsán készült fotón tett közzé.

A képen látható EA7 márkájú sportfelső ára három gyermek után járó havi családi pótléknál is többet tesz ki, bár kétségtelenül olcsóbb Ramzan Kadirov tömeggyilkos csecsen zsoldosvezér minap mutatott Louis Vuitton márkájú terepmintás ruházatánál. Egy hosszú repülőút nyilván kényelmes viseletet indokol, azonban a kép hátterében feltűnő “nínós” luxusautóhoz, de leginkább Magyarország szociális drámájához a legkevésbé sem passzol.

Az ISZOMM természetesen nem a divat terén látja a politizálás terepét, azonban egy kormánytag hivatalos fotóin mutatott öltözéknek igenis van közéleti üzenete. Jelen esetben Szíjjártó azt üzeni, hogy ő bizony egy luxusban fürdőző laza, dandy csávó, aki a legendás divattervező, Giorgio Armani nevét kölcsönzi a minél nagyobb, parasztvakító villantáshoz.

A párt megjegyzi, hogy a valós notabilitások finom eleganciával kerülik a fellengzős multikhoz köthető harsány márkákat, s inkább jónevű hazai tervezők, gyártók kelméit öltik magukra, ezzel is kifejezve hazájuk szeretetét. Ha egy magyar miniszter a hivatalos útjai során épp a sportosságát akarja kihangsúlyozni, akkor szerencsésebb lehetett volna Mészáros 2RULE elnevezésű ruháiba burkolóznia, ám az ettől való kivagyi elhatárolódás önmagában mutatja a NER repedezéseit.

Az ISZOMM arra hívja fel a magyar politikusok divatozósabb felfogású érintettjeit, hogy a méregdrága karóráik, táskáik, öltözékeik mutogatása helyett inkább a hazai ipart támogassák, ha már a néptől megvonják a jóllét apró örömeit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik