Belföld

Kammerer Zoltán nyert a gödi időközi választáson

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Gödön a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánt választották polgármesternek. A vasárnap tartott időközi választáson a független Kammerer két rivális jelölt mellett a szavazatok közel felének összeszámlálása után közel 58 százalékkal nyert.

Kammerer mögött Szilágyi László Lajos, a Kapu CIKK Egyesület jelöltje 30 százalékot, Rataj András független jelölt  13 százalékot szerzett.

Kammerer függetlenként indult, de mögé állt be a Fidesz, amely saját pártszínekben nem indított jelöltet.

Balogh Csaba, a város korábbi ellenzéki polgármester februárban mondott le. Döntését azzal indokolta, hogy munkakörét teljesen kiüresítette a kormány, a fideszes és a velük kollaboráló álellenzéki testületi többség. Az időközi önkormányzati választást a Nemzeti Választási Iroda május 14-ére írta ki.

Márciusban derült ki, hogy a Gödön lakó kajakos indul a megüresedett posztért.

Le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá Göd!

– írta akkor Facebookjára.

A gödi helyzetről bővebben az akkumulátorvárossá vált településről készült riportunkban olvashat:

Kapcsolódó
Iparközpontot csinált a mi kis kertvárosunkból az akkugyár, és ezt nem fordítja vissza senki, bárki lesz a polgármester 
Polgármestert választanak Gödön, az egykor csendes Duna-parti kisvárosban, ahol a Samsung úgy vetette meg a lábát évekkel ezelőtt, hogy azzal át is rendezte a helyi politikai viszonyokat. A közelgő időközi választás túlmutat önmagán: megvilágítja, miként alakul át egy település élete, ha egy kormányzati hátszéllel rendelkező gyármonstrum telepszik rá. Riport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik