Belföld

Külföldi támadás miatt leállt az OTP Bank több szolgáltatása

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Külföldről érkező túlterheléses támadás érte az OTP Bank digitális rendszereit – közölte az rtl.hu-val az OTP. A bank közlése szerint a támadást a szakemberek kezelték, majd sikeresen elhárították, és csak egy rövid ideig állt le amiatt az OTP Bank több digitális szolgáltatása.

Szombat reggel leállt az OTP új internet- és mobilbankja, és a pénzintézet honlapja sem volt elérhető, a bank Facebook-oldalán pedig többen arról írtak, hogy nem működtek a terminálok sem.

AZ OTP Bank péntek késő este adott ki közleményt azzal kapcsolatban, hogy az ukrán Antikorrupciós Ügynökség (NAZK) a bankot a háború nemzetközi szponzorai közé sorolta. Az OTP teljességgel méltatlannak tartja a döntést, és hozzátették: arra fognak törekedni, hogy erről meggyőzzék az ukrán illetékeseket is.

Az OTP megerősítette: Oroszországban 0,17 százalék piaci részesedéssel rendelkezik, azaz súlya az orosz bankpiacon nem éri el a két ezreléket. Ezzel kívánta tagadni azt a vádat, miszerint az OTP Bank fontos szerepet tölt be Oroszország nemzetgazdasága szempontjából Hozzátették: a NAZK listájára ugyanakkor az OTP-nél lényegesen nagyobb helyi jelenléttel rendelkező nemzetközi bankok és egyéb vállalatok nem kerültek fel, ami önmagában megkérdőjelezi a listára kerülésről szóló döntés hitelességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik