Belföld

Magyar kézbe kerül a vezető osztrák magánegyetem

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A nemzetközi hálózatépítést folytatva a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben, így újabb egyedülálló képzési és tanulási lehetőséghez jutnak az MCC-s és kárpát-medencei magyar diákok – írja pénteki közleményében az MCC.

A turizmussal foglalkozó magánegyetemként alapított Modul Universität Wien akadémiai programjai az évek során folyamatosan bővültek, ma már nemzetközileg elismert magánegyetem, melynek programjai alap-, mester- és doktori szinteken érhetők el. Míg 2007-ben 80 diák számára kínáltak három képzési programot, addig ma már 1100 diák tanul nemzetközi menedzsment, fenntartható fejlődés, alkalmazott adat-tudományok, turizmus és szolgáltatás menedzsment szakokon, 11 különböző képzési program keretében, az egyetem bécsi és nanjingi campusán – olvasható a közleményben.

A Modul Universität Wien magas szintű gyakorlati képzést nyújt és rendkívül komoly kutatási programok is megvalósulnak az egyetemen – ebbe kapcsolódik be most az MCC és oktatói, kutatói is. A felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorolásához többdimenziós, felhasználó-orientált megközelítést alkalmazó U-Multirank 2020-as kiadása szerint a Modul Universität Wien a világ legtöbbet hivatkozott tanulmánnyal rendelkező 25 egyeteme között szerepel. Az egyetem kiválóan illeszkedik az MCC profiljába, hiszen kiscsoportos, mentoráción alapuló, nemzetközi szintű oktatásra épít az intézmény, komoly kutatási háttérrel, személyre szabott tehetségmenedzsmentet folytatva. Az egyetemen oktató tanárok több, mint negyven országból érkeztek, az oktatás nyelve az angol

– írja a közlemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik