Belföld

Lemondatná a mentőszolgálat vezetőjét a DK

MTI / Balogh Zoltán 
MTI / Balogh Zoltán 

A DK az Országos Mentőszolgálat vezetőjének azonnali menesztését követeli

– jelentette be Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségügyi árnyékminisztere pénteki online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint az elmúlt hetek eseményei ismét rávilágítottak arra, hogy „az Orbán-kormány az egészségüggyel együtt tönkretette a mentőszolgálatot is. Ez többek között annak az eredménye, hogy az Országos Mentőszolgálatot egy olyan ember vezeti, aki nem vezetett szolgálatot és nem ismeri az irányítása alatt álló szervezet napi problémáit sem. Csató Gábor ezzel szemben bármikor szó nélkül végrehajtja a kormány szakmaiatlan és veszélyes intézkedéseit is, mint az orvosi ügyeletek OMSZ alá szervezését, és nekimegy az orvosi kamarának is, ha éppen ezt diktálja a kormányzati érdek.”

Komáromi szerint az Országos Mentőszolgálatot pártkatonák nélkül, szakmai alapon kell újraszervezni, különben továbbra sem tudhatja senki az országban, hogyha bajba kerül, jönni fog-e érte a mentő. „Miközben a Fidesz az orbáni inflációval és az áremelésekkel a megélhetésünket lehetetleníti el, az állami szolgáltatások leépítésével életveszélyes helyzetbe is sodorhat minket” – fogalmazott.

A változáshoz azonnal meneszteni kell az Országos Mentőszolgálat vezetőjét, és szakmai alapon kell újraszervezni az OMSZ-t

– ismételte meg zárásként Komáromi Zoltán.

Kiemelt kép: Csató Gábor főigazgató az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt tartott sajtótájékoztatón 2023. március 27-én. MTI/Balogh Zoltán 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik