Belföld

Babicsek Bernát anyja szerint hallotta fia horkolását a kiérkező biztonsági járőr, mégsem intézkedett

Édesanyja szerint még ma is élhetne Babicsek Bernát, ha az otthonába telepített riasztó jelzésére helyszínre érkező biztonsági szolgálat járőre észleli, hogy baj van és intézkedik. A fiatal művész 2021. december 31-én hunyt el füstmérgezés miatt.

Belülről minden koromfekete volt, a menyezettől kezdve a földig, a bútorok , sőt még a szekrényben lévő ruhái is. Ennek akkora füstje kellett, hogy legyen, amit kintről érzékelni kellett volna, hogyha közel megy a járőr. A felvételeken jól látszik, hogy körülbelül öt méterről világított rá az ablakra, és nem ment oda közel hozzá

– mondta Babicsek anyja, az RTL Klub Fókusz című műsorában.

A művész édesanyja érthetetlennek tartja, hogy ha betörésre utaló jeleket vizsgált a járőr, akkor miért nem ment oda az ablakhoz, hogy ellenőrizze a nyílászárók állapotát. Szerinte, ha megteszi ezt, akkor valószínűleg látta volna, hogy sűrű füst terjeng a házban.

A felvételen azt mondta a járőr, hogy hallja Bernátot horkolni, de nem akarja felébreszteni, nehogy infarktust kapjon és megijedjen

– tette hozzá a művész édesanyja.

Első körben elutasította a nyomozást a rendőrség  a család ügyvédje azonban panasszal élt, és újraindították a nyomozást ezek után. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, de munkavédelmi szakértő több szabályszegést is megállapított a riport szerint.

„Ha valaki életjeleket ad, alszik, horkol és ezt hallani lehet, akkor egyértelmű, hogy él, és élő embernek segítséget kell nyújtani akkor, akkor hogyha az élete vagy a testi épsége közvetlen veszélyben van”

– mondta Borbély Zoltán, a család ügyvédje, aki azt szeretné elérni a családdal, hogy büntetőjogi következménye legyen a mulasztásnak, és ne fordulhasson elő mással is ilyen tragédia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik