Belföld

Kordonbontás és könnygáz: kilenc fiatal ellen indítottak büntetőeljárást

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Kilenc olyan fiatal képviseletét vállaltuk, akiket a múlt héten a Miniszterelnökség előtt előállítottak vagy igazoltatottak az arcuk eltakarása miatt, és panaszeljárást is tervezünk a rendőrség aránytalanul erőszakos fellépése miatt – írja közleményében a Társaság a Szabadságjogokért.

Azt is írják: kilenc fiatal ellen az arcuk eltakarása miatt indítottak büntetőeljárást. Az ő képviseletüket elvállaltuk, mert indokolatlannak tartjuk, hogy a maszk viselése büntetőeljárást vonjon maga után.

A TASZ emlékeztet: múlt héten a rendőrség másodjára is könnygázt vetett be a tüntető diákok ellen, többeket pedig elő is állítottak.

Miután több fiatalt is bevittek a rendőrségre, ügyvédünk bement hozzájuk, és egész éjjel ott volt velük, hogy tanácsokkal lássa el őket. Volt köztük olyan kiskorú,  aki a szüleivel sem beszélhetett. A legtöbben a könnygáz ellen védekeztek azzal, hogy eltakarták az orrukat és a szájukat, de van köztük olyan is, aki posztkovidos tünetek miatt hord egészségügyi maszkot.

A május 3-ai eseményről itt számoltunk be:

Kapcsolódó
Kordonbontás és könnygáz a Karmelitánál, megbilincseltek egy országgyűlési képviselőt
A tüntetésen népszavazási kezdeményést hirdettek a demonstrálók, majd a miniszterelnök hivatalához vonultak a Budai Várba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik