Belföld

„A botos módszert az internetről néztem le” – mondta a lábak nélkül vezető férfi

police.hu
police.hu

A sokat látott rendőrök is meglepődtek május 9-én, mikor egy közúti ellenőrzés alkalmával az M6-os autópályán Dunaszentgyörgy térségében egy autót állítottak meg. A kocsi azért volt feltűnő a járőröknek, mert minden irányból le volt sötétítve. De ez, mint kiderült a legapróbb szabálytalanság volt.

A sofőr és a kocsi ellenőrzésekor számos megdöbbentő dolgot láttak az egyenruhások. Az autót vezető 47 éves férfinak nem voltak alsó végtagjai, ennek ellenére vezethetett volna, ha a kocsit megfelelően átalakították volna. De ez nem így volt: a sofőr két, a fék- és gázpedálra drótozott fadarabbal működtette a pedálokat.

A Blikk elérte a férfit, aki nem tagadta, hogy őt csípték fülön a rendőrök.

Egy balesetben veszítettem el a lábaimat, amikor a vasútnál dolgoztam. Harminc éve így vezetek, bár nem volt jogosítványom. Amputáltként nem tudtam megszerezni az engedélyt. A botos módszert az internetről néztem le

– mesélte a lapnak Jenő.

Egy vezetéstechnikai szakértő az esettel kapcsolatban arról beszélt, egy ilyen sofőrnek szinte nulla a cselekvőképessége. Mozgássérültként is lehet autót vezetni, ha a jármű megfelelően és szabályosan át van alakítva. A technika fejlettségének köszönhetően ma már nagyon széles a palettája az ilyen módosításoknak, személyre lehet szabni az autót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik