Belföld

Kitüntetést kapott egy oltásellenes orvos, aki ellen kamarai eljárás is volt

youtube
youtube

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat kapott Tamasi József orvos, aki a koronavírus-járvány egyik legismertebb konteós alakja volt Gődény György, Lenkei Gábor és Pócs Alfréd mellett – írja a Telex.

Mint írják, a díjat bármelyik Magyarországon praktizáló orvos megkaphatja, akit jelölnek, majd megszavaznak a páciensei. Nincs előszűrés, a szakmailag elismert többi díjazott közé így kerülhetett be Tamasi is, aki a lap szerint saját közösségi felületein is kampányolt a díjért.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) korábban elhatárolódott tőle és vírusszkeptikus társaitól, Tamasi ellen eljárást is indított még 2020-ban, ez utóbbi eredményéről azonban azóta nem tudni semmit. A kamara a lap megkeresésére annyit írt: „konkrét etikai ügyekről nem kívánunk nyilatkozni”.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat a Goodwill Pharma gyógyszeripari vállalat Egészségért Közhasznú Alapítványa ítéli oda minden évben egy szakmai zsűri döntése és a közönségszavazás alapján. A szakmai díjat idén Pászthy Bea, a Semmelweis Egyetem docense és Alzubi Ali sebész, klinikai onkológus főorvos kapta.

A közönségszavazás győztesei között ott van például Kriván Gergely, PhD osztályvezető főorvos, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke, de a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke, Szijjártó László is. A lap hozzáteszi: Tamasi József kilóg a sorból, ezzel méltatlan helyzetbe hozva azokat is, akik valódi szakmai elismerésként kapták a díjat.

A Szent-Györgyi Albert Díj közönségdíjához fűzött egyetlen kitételt teljesíti: praktizál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik