Belföld

Vadászgörényeket engednek a hódmezővásárhelyi patkányokra

Getty Images
Getty Images

Az elmúlt napokban már nem láttak patkányokat Hódmezővásárhelyen, a Szabadság téren a lakók, írja a Délmagyar.

Mint ismert, a helyi játszótéren elszaporodtak a rágcsálók az utóbbi időben, sőt, már a közeli társasházakba is bemerészkedtek.

A lakók rémálmának úgy tűnik, sikerült véget vetni, ugyanis valószínűleg sikeres volt az önkormányzat és az Alföldvíz Zrt. egy időben végrehajtott patkányirtása.

A Délmagyar tudósítása szerint a két ominózus terület még mindig szalaggal van körbetekerve, a rágcsálóirtó hab még látszik a nagyobb járatokban. Egy helyi lakó arról beszélt, a méreg kihelyezése óta, talán egy hete már nem láttak patkányokat, de dögöket igen, amiket gyorsan elvittek.

Kis Andreától, a terület önkormányzati képviselője a lap megkeresésére közölte, ő is hasonló híreket kapott, hogy főleg a kisebb példányok már elpusztultak.

Arra kértem a városüzemeltetés munkatársait, hogy a biztonság kedvéért vessük be a vadászgörényes irtást is, amelyet a képviselői keretemből finanszírozok. Úgy tudom, a múlt héten ezt már szervezni kezdték. Amikor a méreg már nem lesz veszélyes a vadászgörényre, akkor meg is történhet

– mondta a képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik