Belföld

Négy évet kapott a megszívatott bajai trafikrabló

police.hu
police.hu

Négy év börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Bajai Járásbíróság gyorsított eljárásban azt a férfit, aki kis hónappal ezelőtt, símaszkban és egy negyven centis késsel akart kifosztani egy  helyi dohányboltot.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a bajai férfi símaszkban, és kapucnival a fején bement egy késsel a kezében a trafikba, hogy megszerezze a bevételt. A férfi az ajtó közelében álló eladó mellkasához szorította a kést és miközben a bevételt követelte, megragadta a karját és a pult mögé tolta.

ugyeszseg.hu

Mielőtt a pult mögé értek volna, a nő szembefordult a támadójával és az üzlet elhagyására szólította fel, ami miatt dulakodni kezdtek. Az eladónő védekezésül maga elé tartotta a takarításhoz használt partvist, azonban a férfi megszorította a karját, így az kiesett a kezéből.

Amikor a rabló a pénztárgéphez ért, elkezdte rángatni a fiókot. A nőnek sikerült ekkor a pánikgombot megnyomnia, amit a támadója észrevett és elmenekült a helyszínről. A bajai rendőrök rövid időn belül elfogták a tettest. A támadó négy év letöltendő kapott felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt.

Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

Kapcsolódó
Szembeszállt a fegyveres, maszkos rablóval egy trafikosnő Baján
Pénz nélkül menekült el a 30 éves férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik