Belföld

Kisiklás, a MÁV üzent az érettségizőknek is

Ideiglenes közlekedési rendet vezettek be Debrecen és Nyíregyháza között hajnaltól.

Hétfő hajnaltól ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között. A Mávinform tájékoztatása szerint a Téglásnál vasárnap történt tehervonat-baleset miatt hosszabb ideig szünetel a vonatforgalom Hajdúhadház és Újfehértó között. Az ezen a szakaszon utazóknak az átszállások miatt akár egy órával hosszabb eljutási időre kell számítaniuk.

A munkába, érettségire indulóknak ezzel érdemes számolniuk. A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni.  A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.

Azt írták, hogy a Volánbusz járatain a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás-Újfehértó szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.
A Budapest-Záhony közötti közvetlen belföldi és nemzetközi InterCity-k Budapest és Nyíregyháza között kerülő útirányon, a miskolci fővonalon keresztül, hosszabb menetidővel közlekednek, de a Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen útvonalon az eredeti menetrendjük szerint másik szerelvény is közlekedik.

Frissítünk!

Egy másik vonalon is gondok vannak

A Mávinform hajnalban jelezte, hog Veresegyház és Rákospalota-Újpest között is buszok közlekednek a vonatok helyett, mert Fótfürdő megállóhelynél egy fa dőlt a vasúti pályára. 20-40, esetenként 40-60 perccel is meghosszabbodhat az eljutási idő a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon. A G71-es vonatok nem, az S71-es vonatok csak Veresegyház, Vác között közlekednek, és mindkét irányban megállnak Vácrátót állomáson. A Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között az S70-es vonatok szállítják az utasokat.

Vasárnap délelőtt Újfehértó és Hajdúhadház között, Téglás közelében kisiklott egy vasérccel rakott tehervonat (a képen) kilenc kocsija. A vagonok egy része felborult, járhatatlanná téve a vasúti szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése vasúti daru segítségével hétfőn kezdődik meg, ezt követően a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik